Legjobb klíma fűtésre

Melyik klíma a legjobb fűtésre? Frissített tartalom.

A legjobb fűtésre optimalizált klíma kérdése sokakat foglalkoztatja a jelenlegi időszakban. Az interneten található sok írás és lista ezzel kapcsolatban, mint melyik a legjobb klíma fűtésre, melyik a legjobb fűtésre optimalizált klíma. Szép számmal sorolják fel az oldalak a a jobbnál jobb készülékeket fűtésre, meglepően, de szinte azonos típusokkal.

De vajon tényleg ezek a legjobb készülékek fűtésre? Itt gondoljunk a legjobban hirdetett, ajánlott termékekre, mint Gree Comfort X, Midea Xtreme Save, AUX Delta 2, Syen Muse, Hisense Wings Pro és hasonló nagy mennyiségben eladott termékekre.

Ezen készülékek fűtésre optimalizáltak, megfelelő SCOP mutatókkal és energia besorolással H tarifa igényléshez, kedvelt termékek a piacon. Írásunk a piaci kínálatot szeretné részletesebben bemutatni, hogy válasszuk ki a legjobb klímát fűtésre.

Mivel már minden olvasó ismeri az SCOP mutatókat és fontosságukat, így erről csak röviden beszélnénk. Minél magasabb SCOP mutatóval rendelkező készülék az ajánlott. Ez a fűtési mutató mutatja meg az 1 kW áramból leadható hő mennyiségét. Természetesen nem vesz fel a készülék 1 kW áramot, hanem 1 kW hő leadáshoz vesz fel negyed, vagy ötöd annyi áramot. Ez érthető. A legmagasabb SCOP érték egyenlő a legjobb A+++ energia besorolással. Így minden vásárló magas SCOP értékkel bíró készüléket keres, A+++ energia besorolással. Ez szintén érthető, sokat olvashattuk az interneten.

Szintén fontos a -20, -20,-30 fokos végső működési tartomány, de mivel hazánkban nincs tartós mínusz, így nem feltétlen szempont a -30 fokig üzembiztos készülék. Ellenőrizhetetlen és túlzott. Itt szögezzük le, hogy minden fűtésre optimalizált készülék, amely -20 fok alatti végső működési tartománnyal rendelkezik megfelelő választás fűtésre.

Összefoglalva: A legjobb klíma fűtésre 3 szempont szerint választható ki:

 • Magas SCOP érték 4,1-5,2-ig
 • Magas energia besorolás A+-A+++-ig,
 • Végső működési tartomány minimum -20 fokig.

Ezen információk eddig is mindenki számára ismertek voltak. de akkor miben lesz más a mi írásunk?

Írásunkban mi inkább egy másik, nagyon fontos, meg nem említett szempontot mutatunk be, hogy egy új szempont is előtérbe kerüljön a megfelelő készülék kiválasztásához. Ez nem bonyolítja az amúgy is bonyolult termék kiválasztását, hanem egyszerűsíti.

Hogy mi is lehet az a szempont ami segít Önnek a megfelelő fűtésre optimalizált klíma kiválasztásában?  Hát a súly. Igen, a súly.          Ki, miből, mit és milyen áron hozott létre nekünk, felhasználóknak. Indítsunk el egy gondolatmenetet…

Fontos, a legtöbb vásárló elképzelése és elvárása a következő: megfelelő ár, energia besorolás, minőség, és garancia.

De térjünk vissza a súlyhoz. Ki miből, mit, és milyen áron, gyártott nekünk felhasználóknak.

Amennyiben a legtöbb vásárló igényét szeretnénk kielégíteni, nem biztos, hogy 6- 800 ezer forintos termék a megfelelő választás. Véleményünk szerint nincs is rá szükség, amennyiben a telepítő megfelelő munkát végzett, a készülékek 55 fokos kifújt levegő hőmérsékletet biztosítanak, amely márkafüggetlen és árfüggetlen. Így megfelelő választás egy középkategóriás készülék is. A különbség a fűtésre optimalizált klímákban  ár szerint a következők: zajszint, energia besorolás, szűrők. Magasabb ár, jobb érték.

Jöjjenek a számok a legismertebb fűtésre optimalizált készülékekről:

 • Gree Comfort X 3,5 kW klíma: SCOP 4,1, A+ energia besorolás, 25,5 kg-os kültéri egységgel,
 • AUX Delta 2 3,5 kW klíma: SCOP 4,1, A+ energia besorolás, kg-ról nincs adat,
 • Syen Muse 3,5 kW klíma: SCOP 4,1, A+ energia besorolás, 24,5 kg-os kültéri egységgel,
 • Hisense Wings Pro 3,5 kW klíma: SCOP 4,0, A+ energia besorolás, 22 kg-os kültéri egységgel,
 • Midea Xtreme Save 3,5 kW klíma: SCOP 4,1, A+ energia besorolás, 23,7 kg-os kültéri egységgel.

A piacon természetesen több kedvelt termék található, de a példa kedvéért megfelelő a lista. Kiinduló pont, hogy elkezdjünk érdeklődni a termékek súlya iránt. De miért fontos ennyire a súly?

A hőszivattyús fűtés működéséhez a készülékünk kültéri egysége a környezeti hőt vonja el, és oda is ad le. A hideg és meleg hő leadása, ez egyszerű. Ezért fontos lehet a hőleadó felület mérete, mivel minél nagyobb a hőleadó felület, itt a kültéri egységre gondolunk, annál jobb a hőleadás, és felvétel. Ez egyszerű. Így lesz egy készülék hatékonyabb, akár A+++ energia besorolású.

Egy megfelelő példa erre: Gree Amber Royal 3,5kW-os klíma: SCOP 5,1, A+++ energia besorolás, 45,5 kg-os kültéri egységgel.

Igen, több mint 20 kg-os különbség a legjobban hirdetett termékekéhez képest. A súlykülönbség bizonyítja, hogy a Midea Xtreme Save 3,5 kW-os készülék azért A+ energia besorolású, mert kisméretű a kültéri egység, az Amber Royal ezzel szemben A+++ energia besorolású, mivel kétszer nagyobb a hőleadó felülete, a kültéri egysége. Ezzel magyarázható a mindenki által keresett magas SCOP érték is. Midea Xtreme Save 4,1 SCOP 23,7 kg-os kültéri egységgel, Gree Amber Royal 5,1 SCOP értékkel. Ezért fontos a súly, ki miből, mit, és milyen áron gyártott nekünk, felhasználóknak.

Akkor most mindenkinek Gree Amber Royal készüléket kell vásárolnia?

Természetesen nem, a készülék kitűnő választás, prémium termék, de amint korábban írtuk, van elérhető, és megfizethető fűtésre optimalizált klíma a piacon, mind Kínai, és Japán gyártóktól.

Hogy ne vegyük el minden olvasónak a kedvét, jöjjenek a jó hírek. A két említett termék, Midea Xtreme Save és Gree Amber Royal, csak szemléltette a két végpontot, a belépő szint és a legmagasabb szint között. De hol vannak a mindenki számára megfelelő, és megfizethető arany középútnak nevezhető termékek?

A legtöbb vásárló elvárása a következő fűtésre optimalizált klímával kapcsolatban:

 • Magas SCOP érték 4,1-5,2-ig,
 • Magas energia besorolás A+-A+++-ig,
 • Végső működési tartomány, minimum -20 fokig,
 • Újdonság, kültéri egység súlya.

Készítettünk egy átlátható listát a jelenlegi fűtésre optimalizált klímákról, mindenfelé marketing nélkül Önnek. A lista nem ajánl terméket, inkább összehasonlít, és átláthatóságot nyújt Önnek termékválasztásban. A termékek mindegyike megfelelő fűtésre, kivétel nélkül, mi csak segítünk a legjobb kiválasztásában egy új szempont szerint, a reklámokat elhagyva.

A szempontok a következők:

 • Magas SCOP mutató,
 • Magas energia besorolás,
 • Minimum – 20 fokig üzembiztos készülék,
 • Súly- anyagfelhasználás.

Fontos, egy megbízható, közép- felső kategóriás, ár – érték arányban ideális klíma fűtésre 27- 34 kg közötti kültéri egységgel rendelkezik, így érdemes terméket választania. Ezen típusok megfelelnek a felhasználói elvárásoknak, bármilyen márkából, és típusból, mivel ezen típusok, több és jobb anyagfelhasználással készülnek, magasabb árat képviselnek, de jobbak a mutatók is. SCOP és A+++ energia besorolásra gondolunk.

Részünkről, közép, felső-közép kategóriának tartott, megbízható, és megfelelő ár- érték arányú, legjobb fűtésre optimalizált klímák fűtésre : 

Midea klímák fűtésre:

Gree klímák fűtésre:

 • Gree G-tech 3,5 kW-os készülék: SCOP 4,6, A++ energia besorolással, 26,7 kg-os kültéri egységgel.
 • Gree Amber Royal 3,5 kW-os készülék: SCOP 4,6, A++ energia besorolással, 45,5 kg-os kültéri egységgel.

Mitsubishi klímák fűtésre:

Fisher klíma fűtésre:

Hitachi klíma fűtésre:

Cooper&Hunter klíma fűtésre:

A lista nem teljes, a piaci kínálat igen széles, viszont iránymutató lehet termékválasztásban. A felsorolt termékek megfelelnek a H tarifa elvárásainak. Magas SCOP értékekkel, és magas hatékonysággal.

Cégünk szakmai véleménye és tapasztalata a következő:

A legkeresettebb, legjobb ár- érték arányú termékek a 280-350 000 forint közötti készülékek. Itt megemlíthetjük a Midea All Easy Pro, Midea Breezeless, Midea Oasis Plus, Cooper&Hunter Arctic, Gree G-tech, Fisher Comfort Plus termékeket, ezen típusok már 20 ezer forinttal magasabb áron elérhetők mint a Gree Comfort X, viszont A+++ energia besorolásúak, és megfelelő méretű hőleadó felülettel rendelkeznek, divatos társaikkal szemben. Érdemes megfontolni. Továbbá, a Fisher Nordic, Gree Amber Royal készülékeket is sokan keresik A+++ energia besorolásuk miatt áruk 380-420 ezer forint tervezhetők, extra méretű kültéri egységgel.

Ezen készülékek az arany középút képviselői, sokak választása a Kínai gyártók kínálatából. Megfizethetők, tartósak, 5 év garanciával. Kizárólagos fűtésnek is megfelelnek.

Amennyiben Japán készüléket keresnek a vásárlók, itt kevesebb a kínálat a közép kategóriában, de a meglévő kínálat magas minőséget képvisel. Itt említhető a Mitsubishi AY és a Hitachi Shirokuma. Ezen készülékek 500 ezer forint feletti áron elérhetők, minőségük és megbízhatóságuk igen magas, legnagyobb előnyük az alacsony zajszint, és minőségi anyagfelhasználás. Azon ügyfelek választása, akik magas minőségű Japán termékeket keresnek, reális áron. A Daikin és Fujitsu 800-900 ezer forintos áraihoz képest, megfizethetők, hasonló tulajdonságokkal. A+++ energia besorolással, és okosszem funkciókkal.

A piacon megjelenő új gyártók mint Haier, és Hisense, AUX termékei között is megfelelő kiindulópont termékválasztásban a 4 alapfeltétel:

 • Magas SCOP mutató,
 • Magas energia besorolás,
 • Minimum – 20 fokig üzembiztos készülék,
 • Súly- anyagfelhasználás.

Az ezen feltételek alapján választott készülékek, minden gyártó minden termékre vonatkozóan megfelelő választás Önnek fűtésre, mivel ezen szűrők, csak a magasabb áron gyártott készülékeknek enged utat, amelyek ugyan magasabb áron elérhetők, viszont ezáltal magasabb minőséget képviselnek, és ár -érték arányban megfelelő választást biztosítanak. Reméljük, segített rövid írásunk termékválasztásban.

A következtetés a következő: Azon termékek lehetnek megfelelő választások, mint Midea All Easy Pro, Gree G-tech, Cooper&Hunter Arctic, Midea Xtreme Save Pro, Fisher Comfort Plus, Fisher Nordic, Midea Oasis Plus, figyelembe véve hatékonyságukat, A+++, és SCOP értéküket, 4,6-5,1-ig, anyagfelhasználásukat, 28,4- 31 kg-ig elérhető kültéri egységekkel. Ezzel ellentétben a 23-25 kg-os kültéri egységgel szerelt készüléktől nem várható el A+++ hatékonyság. Természetesen ezen típúsonak is van helye a piacon. De az alacsony árkülönbség miatt, javasolt a megfelelő anyagfelhasználással gyártott készülékek választása. Ezen gondolat mentén, és feltételek elvárások mentén más gyártó termékei is megfelnek hűtésre. fűtésre.

Ez a tartalom havonta frissül, a legújabb fűtésre optimalizált klímákkal, és tapasztalatokkal. A továbbiakban blogunk régebbi tartalma olvasható.

Melyik a legjobb klíma fűtésre?

Melyik az a klíma amelyik a legjobb fűtésre? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel egyre gyakrabban találkozunk, ezért megpróbáljuk megválaszolni, ami viszont közel sem egyszerű. Hogy miért? Mert szinte mindenkinek más választ, és másfajta teljesítményű és márkájú klímát kellene ajánlani, ugyanis vannak alap szempontok, ami alapján a legjobb fűtő klíma kiválasztásra kerül.

Hogyan használja a légkondicionálót fűtésre?

Napjainkban a legtöbb klímaberendezés fordított ciklusú technológiával rendelkezik, amely egyetlen készülékről biztosítja a fűtés és a hűtés kényelmét. A legtöbb váltakozó áramú egység hideg és meleg szabályozási móddal rendelkezik. Tehát, ha kicsit hűvösnek érzi magát otthon, egyszerűen kapcsolja be a fűtési módot (általában a nap szimbólum gombot) a légkondicionáló távirányítóján, állítsa be a termosztátot az ideális hőmérsékletre, és dőljön hátra a beltéri egység fűti a helyiséget.

klima- futesre-
melyik-a legjobb-klima-futesre

Ezzel már meg is válaszoltunk egy kérdést, ami alapján a legjobb klíma fűtésre kiválasztásra kerül: fűtésre optimalizált klíma legyen.

Hol szeretné használni a fűtésre is alkalmas klímát?

Ha a hétvégi házában, akkor mindenképpen Wifi vezérelt klíma a megfelelő választás, amelynek mérete igazodik a fűteni kívánt ingatlan méretéhez. Ha tudjuk, hogy lemegyünk a telekre, akkor be tudjuk állítani Wifin, hogy milyen meleg legyen a helyiségben mire megérkezünk. Nem muszáj, hogy a legcsendesebb kültéri egységgel rendelkezzen ( bár a mai inverteres modern klímák mindegyikének csendes a kültéri egysége) hiszen be tudjuk a telken úgy állítani a kültéri egység irányát, hogy ne zavarjon senkit. A hétvégi házban a fűtős klíma kondicionálni és temperálni tudja a levegőt, hogy 8-12 fok mindig legyen az ingatlanban.

Ha a folyamatosan használt ingatlanban szeretnénk használni a légkondicionálót fűtésre, esetleg családi házas övezetben, akkor célszerűbb egy csendes kültéri egységgel rendelkező fűtésre optimalizált klímát választani.

A klíma választék felsorolásában mindig szerepel, hogy melyik klíma rendelkezik aktív szűrővel, katalitikus szűrővel, pollen szűrővel, UV fény fertőtlenítővel és egyéb extra légszűrővel. Ezek az extrák nagyon hasznosak, ha valaki érzékeny a pollenre, az atkákra a porra, hiszen a klíma nem csak fűti, hűti a levegőt, hanem hatékonyan szűri is. Így ha asztmás, légzési problémával küzdő személy van a családban, akkor célszerű olyan klímát vásárolni amelyikben van extra légszűrő és fertőtlenítő.

Funkciók, üzemmód, vezérlés

A legjobb klíma fűtésre akkor lesz praktikus, ha minél kevesebbet kell vele foglalkozni. Egyszer beállítjuk a megfelelő funkciókat és onnantól teszi a dolgát. Ezért ha jó klímát szeretnénk választani, akkor nem árt ha automatikus hűtés fűtés, temperálás, csepptálca, karterfűtés, automatikus páramentesítés, penészesedés gátlás funkcióval is rendelkezik.

A legjobb klímákban van néma üzemmód is, amit főként éjszaka tudunk élvezni, hiszen ilyenkor olyan csendes lesz a klíma, hogy nyugodtan tudunk aludni is miközben működik. A legjobb fűtő klímák légterelői is külön-külön beállíthatók, úgy mint függőleges és vízszintes irányban is, illetve ezek mozgatni is tudják a levegőt. Ha a klíma csak egy irányba fújja a levegőt, akkor a szobában a felső és alsó pontok között némi hőmérséklet különbség lesz míg, ha a klíma tudja swing üzemmódban mozgatni a levegőt, akkor egyenletes meleg/hideg lesz az egész helyiségben.

A klímáknál szokott lenni követési üzemmód is, amelynél a klíma működési iránya követni fogja a távirányító helyét. Ilyenkor a távirányítót úgy kell elhelyezni a szobában, hogy a klímára rálátása legyen.

Kérdések-válaszok

Láthatjuk tehát, hogy a mai korszerű sokfunkciós inverteres klímák szinte minden felhasználói igényt megpróbálnak lefedni, ezért a legjobb klímát fűtésre akkor tudjuk kiválasztani, ha a főbb igényeinket sorba rendezzük:

 • Mekkora helyiségbe szeretnénk a fűtő klímát elhelyezni?
 • Mekkora legyen a teljesítménye (helyiségmérettől is függ)?
 • Multi klímát szeretnénk egy kültéri egységgel, vagy legyen mindegyik beltéri klímának önálló kültéri egysége?
 • Legyen extra légszűrő, pollenszűrő, kék UV fény fertőtlenítő a készülékbe építve?
 • Automata páramentesítés funkció?
 • Energiaosztály? (A+++)
 • SCOP érték mennyire legyen magas (energia hatékonyság: minél magasabb ez az érték, annál hatékonyabb a klíma működése).
 • Fűtés-hűtés időzítő be -kikapcsolás funkcióra szükségünk van-e?
 • Legyen Wifi a klímában?
 • Mennyire lehet hangos a kül és beltéri egység?
 • Legyen Sleep alvás funkció?
 • Légkeverés, ventilátor funkcióra szükség van-e?

Ha ezeket a szempontokat összeírtuk, akkor nagy valószínűséggel ki tudjuk választani a legjobb klímát fűtésre.

Itt és most kifejezetten azért nem ajánlunk klímát fűtésre, mert a klímaválaszték folyamatosan bővül és új funkciók is kerülnek bevezetésre, illetve sok funkció beépül alapértelmezetten a készülékekbe. Ilyen például, hogy a fűtésre optimalizált klímák magas SCOP értékkel bírnak, és tartalmaznak a hibamentes működéshez minden biztonsági funkciót, hogy ne jegesedjenek el.

A legjobb klíma fűtésre Önnek

Ha nem tudja ezek után sem kiválasztani, hogy melyik a legjobb klíma fűtésre, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot, és kérjen munkatársainktól segítséget, vagy válasszon fűtésre optimalizált klímáink közül olyat, amely megfelel a saját igényeinek.

Kattintson kifelé az összehasonlító sáv elrejtéséhez
Összehasonlítás