Iroda klíma

Iroda klíma: hogyan válasszunk?

Az iroda légkondicionálása rengeteget javít az ott töltött idő minőségén – a munkahely igazi menedékké válik a kinti forrósághoz képest. Ha már eldöntöttük, hogy sor kerül az iroda klíma beszerelésére, újabb dilemma előtt találjuk magunkat: a sok márka és típus közül hogyan válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbbet? Előre lelőjük a poént: ebben a legtöbbet egy klímaszakértő tud segíteni személyes tanácsadással. De mielőtt felkeresnénk egyet, íme, néhány szempont, amit érdemes átgondolni.

Iroda klíma kis helyiségekbe

Kisvállalatok esetén, amelyek egy kis méretű irodában is kényelmesen elférnek, általában a fali, osztott (split) iroda klíma az az opció, amit javasolni szoktunk. Ennek oka, hogy a légkondicionáló berendezések többféle különböző teljesítménnyel és méretben elérhetők, így minden irodahelyiségbe megtalálható az ideális termék. Ha az irodában több külön szobában is dolgoznak, a multi split klíma a legjobb megoldás: ebben az esetben a kültéri egységhez több, más-más helyiségben felszerelt beltéri egység csatlakozik. A fali verzió tehát sokoldalú, jól variálható választás – és még színes, dizájnos beltéri egységgel rendelkező rendszerek is elérhetőek belőle, ha a hideg rázna minket egy fehér fali készülék gondolatától a nagy gonddal berendezett irodában.

Iroda klíma nagy légtérbe

Manapság elterjedt az Open Office, ahol több kolléga, akár több különböző csapat dolgozik egy nagy közös térben. Ezekbe a típusú irodákba általában a kazettás típus bizonyul a legjobb választásnak. A kazettás iroda klíma alig észrevehető, hiszen beltéri egységei az álmennyezetbe illeszkedik – ezen kívül pedig erős légáramlata mindenhová elér, egyenletesen oszlatja el a levegőt, több irányú lég kifúvásra is beállítható. Ennek ellenére azonban működése szinte észrevehetetlen, hiszen extra csendes típus. Több méretben is elérhetőek, működésük energiatakarékos. Ha a “szimpla” klíma helyett komplett hőszivattyús rendszerben gondolkodunk, a kazettás klíma ekkor is kifejezetten jó opció.

Iroda klíma tetőtérbe

Tetőtérbe klímát találni elsőre talán reménytelen kihívásnak tűnhet: a klasszikus értelemben vett plafon sokszor nem létezik, vagy túl kicsi terület, az oldalfalak felső szakaszai pedig nem merőlegesek a padlóra, így nem szerelhető fel rájuk a népszerű oldalfali split klíma. Ebben az esetben kiváló iroda klíma alternatíva a parapet légkondicionáló rendszer! A parapet klíma beltéri egysége ugyanis illeszthető a radiátor helyére (az oldalfal alsó részére) és ha van rá lehetőség, a mennyezetre is.

Iroda klíma irodakonténerbe

Egy hagyományos irodában is nehéz klíma nélkül dolgozni a melegrekordokkal tűzdelt nyári hónapokban – a légkondicionálás a pillanatok alatt felmelegedő fém konténerekben pedig egyenesen légszükséglet. Konténerbe általában három opciót szoktunk ajánlani.

  • Ablakklíma: könnyen beszerelhető, egyszerűen kezelhető, egyúttal a szellőzést is megoldja. Ár-érték aránya is remek.
  • Split klíma: a klasszikus osztott, oldalfali fix klíma a konténerekben is remek hatásfokkal működik.
  • Monoblokk klíma, mobil klíma: ha ideiglenes megoldást keresünk, ami gyakori helyváltoztatás esetén is kényelmes, a mobil klíma lehet a legjobb választás.

Iroda klíma: ezért érdemes beszerezni

Végezetül álljon itt egy kis emlékeztető arra az esetre, ha a sok opciót látva hezitálnánk, hogy megéri-e az iroda klíma beszerzése!

  • Az irodai klíma a nyári forróságban is megelőzi a rosszulléteket, a szédülést, a koncentrációs nehézségeket. Egy légkondicionált irodahelyiségben a munka a legnagyobb kánikulában is zavartalanul folyik.
  • A légkondicionálókban ma már alapvető, hogy találhatunk légszűrő berendezést, ami nem engedi be az utca porát. Azonban ennél is komolyabb, légtisztításra optimalizált klímák is elérhetőek már, amelyek igazi felüdülést jelentenek a szezonális allergiában szenvedő kollégáknak.
  • A klímával átmeneti időszakban fűthetünk is, így nem kell dideregnünk a fűtési szezon kezdetéig (vagy éppen a fűtési szezon vége és a melegebb tavaszi napok eljöveteléig).
  • Ha légkondicionálót szerzünk be az irodába, hosszú évekre, akár évtizedekre megoldottuk az optimális hőmérséklet kérdését.
  • A klímaberendezés jelentősen megnöveli az irodahelyiség értékét: így nemcsak többet profitálhatunk, ha eladásra kerülne sor, hanem munkaadóként is vonzóbbak lehetünk a toborzás során.

Az Ön vállalatának is szüksége lenne egy cégre szabott iroda klíma megoldásra? Hívja a Klíma 24 szakértőit!

Kattintson kifelé az összehasonlító sáv elrejtéséhez
Összehasonlítás