Klíma árak

A legkedvezőbb klíma árak nyomában. Nyakunkon a nyár, a kellemes tavaszi meleget hamarosan felváltja a rekkenő hőség. Ha még nem tettük, most érdemes elkezdeni a legjobb klíma árak böngészését! Van azonban néhány fontos szempont, amit érdemes észben tartani, hogy a klíma árak vadászata során ne csak a költségek legyenek ideálisak, hanem a választott készülék minden más paramétere is. A Klíma 24 csapatára ebben is számíthat: összeszedtük Önnek a költséghatékony klímaválasztás legfontosabb sarokpontjait!

Nemcsak a külső számít!

Elcsépeltnek hangzik, hogy a belső értékek számítanak igazán, de ez a klímaválasztás, klíma árak mérlegelésének folyamata során is igaz. Természetesen jogos elvárás, ha nem szeretne egy otromba beltéri egységet, amely tönkreteszi a gondosan kialakított vizuális harmóniát a klimatizálni kívánt szobákban. Ugyanakkor a dizájn mellett sokkal fontosabb, hogy a készülék pontosan azt tudja, amire Önnek szüksége van. A klíma árak böngészése közben a legjobb döntés, ha ingyenes helyszíni felmérést kér, így saját igényein kívül lakása klíma szempontú paramétereit is megismerheti.

Nincs két egyforma vevő

Hogy mik ezek a paraméterek? Hozunk néhány példát.

Fontos, hogy szakértő segítségével felmérjük, egy split klíma választása esetén hová kerülhetne a beltéri egység. Mindenképp egy padlóra merőleges falat kell, hogy válasszunk (ez banálisan egyértelműnek tűnhet, de tetőtéri helyiségeknél fejtörést okoz!), illetve annak is egy olyan szakaszát, ahol nem direktben áramlik a klimatizált levegő a bent tartózkodókra. Szintén elengedhetetlen, hogy a klíma teljesítményét szakértő segítségével, a helyiség méretéhez viszonyítva válasszuk ki. A klíma árak böngészése közben nagy a kísértés, hogy a paraméterek különösebb értelmezése nélkül lecsapjunk a legolcsóbb ajánlatra, de ha így teszünk, hosszú távon sok extra költséggel számolhatunk! A szoba méretéhez képest túl kicsit teljesítményű klíma ugyanis sosem tudja majd teljesíteni a kívánt hőmérsékletet, ezért állandóan működni fog, jelentős áramszámlát generálva ezzel. A klíma árak viszonyítása tehát először a lakásunkhoz történik, és csak utána más készülékekhez.

Klíma árak hosszú távon

Aki klímát vásárol, az hosszú távra gondolkodik: ezért fontos komplexen figyelembe venni a légkondicionálás minden költségét. Klíma árak alatt általában a készülékek vételárát értjük, de ezen kívül számolnunk kell a működtetés költségeivel és a beszereléssel is.

Meg kell persze jegyeznünk, hogy a sztereotípia, miszerint a légkondicionálás sokat fogyaszt, a mai modern, inverteres klímák korában már nem állja meg a helyét. Ha a fent említett szempontok szerint megfelelő teljesítményű klímát választunk, nem kell attól tartanunk, hogy horribilis áramszámla árán érhetjük csak el a hűs nyári benti levegőt. Alaposan át kell azonban gondolnunk, az év mely szakaszában szeretnénk használni a készülékünket. Bármilyet is választunk, láthatjuk majd a leírásban, hogy képes fűteni: ám a kiírt hőmérséklet valós körülmények között sokszor csalóka. Átmeneti időben, vagy egy-egy csípősebb nyári estén teljesen megfelel egy hagyományos hűtő klíma is erre a célra, de ha télen is klímával szeretnénk fűteni, csakis fűtésre optimalizált rendszert ajánlunk. A klíma árak ebben az esetben azonban – szintén a tévhitekkel ellentétben – ebben az esetben is alacsony fogyasztással társulnak: érdeklődjön szolgáltatójánál a “H” és “GEO” tarifákról!

A beszerelés költségei

Ha klímáról van szó, felejtsük el a csináld magad-megoldásokat! Lehet, hogy más esetben működnek, de egy klíma beszereléséhez komoly odafigyelésre és szakértelemre van szükség. A klíma árak mellett ne felejtsünk el tehát tájékozódni a klíma beszerelés költségeiről sem! A szakszerű eljárás garantálja, hogy készülékünket hosszú évekig problémamentesen használhassuk. A klíma árak beszerelésre vonatkozó része nagyban függ a lakás egyéni tulajdonságaitól – az alapárakat általában 3 méter csőhosszig határozzák meg (ez a kültéri és a beltéri egység távolságára vonatkozik.) Hogy ezen kívül a szolgáltatás díja mit foglal még magában, cégenként eltérő. A Klíma 24-et választva biztos lehet abban, hogy a kiszállástól a fal átfúrásán, a kiépítésen, és a cseppvíz elvezetésen, át a hulladék elszállításáig teljes körű szolgáltatást nyújtunk.

Szeretne többet megtudni az Önnek ideális klímáról? Klíma árak, információk és egyénre szabott segítség: mindezekért hívja a Klíma 24-et, vagy válasszon olcsó klímaberendezéseink közül olyat amely megfelel az Ön igényeinek. Választhat olyan klímaberendezést is, amelyhez akciós klíma telepítés is kérhető.

Kattintson kifelé az összehasonlító sáv elrejtéséhez
Összehasonlítás