Mi is az a H tarifa?

A „H tarifa, az áramszolgáltatóktól igénylehető egyedi mérőóra, amellyel lehetőségünk van kedvezményes áron elektromos áramot vételeznünk a hálózatból, Október 15-től, egészen Április 15-ig, kizárólag a hőszivattyús fűtési rendszerekhez! Ezek lehetnek, levegő-levegő (inverteres klíma), vagy levegő- víz hőszivattyúk (padlófűtés-használati meleg víz készítésére is megfelelő nagy teljesítményű készülékek). A kedvezményes tarifa jelenlegi kedvezményes ára, bruttó 36 forint. Az teljes ára 70 forint, így a szolgáltató ajánlata korrekt, és gyors, és tervezhető megtérülést ígér, a telepített készülékek árához képest.

Ki igényelheti a H tarifát?

https://klima-24.hu/mi-a-h-tarifa/

A szolgáltatást kizárólag lakossági felhasználásra lehetséges igényelni, kizárólag hőszivattyús működésű rendszerek működtetéséhez, hőszivattyúk, és fűtésre optimalizált klímák üzemeltetéséhez. A H tarifa segítségével előre meghatározott időszakban kedvezőbb árú villamos energiával üzemeltethetjük a hőszivattyús fűtési rendszereinket.

A H tarifa igényléshez a klíma telepítő által kitöltött nyomtatvány szükséges, amely nyomtatvány minden szolgáltató felületéről letölthető. A nyomtatvány megléte után a megrendeléséhez fel kell venni a kapcsolatot a szolgáltatóval.

A szolgáltatást rendeletben szabályozták, így minden szolgáltatónál elérhető. Minden szolgáltató saját igénylő lapot kínál a bejelentéshez, amelyet a fogyasztó az adataival, és a telepítést végző szakember a termék tulajdonságaival tölt ki. A berendezésekhez szükséges CE certifikációt amennyiben szükséges a telepítő csatolja a bejelentőhöz.

Fontos információ, hogy a B típusú és az éjszakai áram mellé is igényelhető a H tarifa.

Az almérő bekötést csak regisztrált szerelő végezheti el és a bekötés során egy külön mérőt kell majd felszerelni, amelyről kizárólag a telepített hőszivattyús készülék üzemeltethető, de amennyiben csak egy készülékre igényel H tarifát, ez később bővíthető könnyen, akár további készülékekkel.

Az almérőről: Amennyiben a szolgáltató a régi elektromos órát szabványosítani kötelezi, akkor nagyobb költségekkel is számolhat az igénylő. A megtérülési idő ilyen esetben fontos kérdés, ezért érdemes egy gyors számítást elvégezni. Amennyiben tudjuk, hogy egy készüléket szeretnénk, akkor nem minden esetben éri meg az igénylés. Több készülék megtérülési ideje hatványozottan alacsonyabb, így véleményünk szerint 3-4 készüléknél várható 1-2 éven belüli megtérülés akkor, ha szabványosításra kötelezik a felhasználót. Itt akár 300 000 ezer forint feletti összeggel is számolhatunk, és természetesen csak évi 6 hónappal tudunk számolni. A jelenlegi tapasztalatunk szerint 3-4 hét az átfutási ideje az almérő telepítésnek, de ez szolgáltatóként eltérő lehet, így javasolt, már a telepítés előtt jelezni a villanyszerelő szakembernek a H tarifa igényét.

Milyen készülék felel meg a H tarifának?

A jelenleg forgalomban lévő fűtésre is optimalizált készülékek nagy része megfelel a kedvezményes tarifának, viszont minden esetben ajánlott az készülék SCOP értékét figyelembe venni a termék kiválasztásakor, mivel az SCOP értéke nem lehet alacsonyabb 4,1 értéknél. Nagyobb teljesítményű készülékeknél ez arányosan alacsonyabb érték.

Amennyiben bizonytalan a piaci kínálatban, és nehezen tud választani, az alábbi 6 termékünk, a legkeresettebb, és legjobb választás biztosítják Önnek, ár-érték arányban:

Midea Xtreme Save Pro klimaberendezés, MSAGBU-12HRFN8 cikkszámmal. A készülék -20 fokig üzembiztos készülék, beépített UV szűrővel, és Wifi-vel, A++ energia besorolással. A termékkel kapcsolatos tulajdonságok megtekinthetők a termék névre kattintva.

Cooper&Hunter Arctic klimaberendezés, CH-S12FTXLA-NG cikkszámmal. A készülék -25 fokig üzembiztos készülék, Wifi-vel, A+++ energia besorolással. A termékkel kapcsolatos tulajdonságok megtekinthetők a termék nevére kattintva.

Midea All Easy Pro klimaberendezés, MSEPBU-12HRFN8 cikkszámmal. A készülék -20 fokig üzembiztos készülék, beépített UV szűrővel, és Wifi-vel, A+++ energia besorolással. A termékkel kapcsolatos tulajdonságok megtekinthetők a termék nevére kattintva.

Fisher Comfort Plus klimaberendezés, FSAIF-CP-121AE3 cikkszámmal. A készülék -22 fokig üzembiztos készülék, beépített levegő szűrővel, és Wifi-vel, A++ besorolással. A termékkel kapcsolatos tulajdonságok megtekinthetők a termék nevére kattintva.

Gree Amber Royal klimaberendezés, GWH12YD cikkszámmal. A készülék -30 fokig üzembiztos készülék, beépített levegő szűrővel, és Wifi-vel, A+++ energia besorolással. A termékkel kapcsolatos tulajdonságok megtekinthetők a termék nevére kattintva.

Hitachi Shirokuma klimaberendezés, RAK-35 RXE cikkszámmal. A készülék -20 fokig üzembiztos készülék, INOX belsővel, ECO szenzorral, A+++ energia besorolással. A termékkel kapcsolatos tulajdonságok megtekinthetők a termék nevére kattintva.

Fisher Nordic klímaberendezés, FSAIF-NORD-123AE3 cikkszámmal. A készülék -30 fokig üzembiztos készülék, okos szem funkcióval, A+++ energia besorolással. A termékkel kapcsolatos tulajdonságok megtekinthetők a termék nevére kattintva.

Gree AIRY klímaberendezés, GWH12AVCXD-K6DNA1A cikkszámmal, friss levegő opcióval, és hővisszanyerő kiegészítővel. A+++ / A++ hatékonysággal. A termékkel kapcsolatos tulajdonságok megtekinthetők a termék nevére kattintva.

Amennyiben Ön tetőtérben szeretne fűtést kiváltani, elérhető kínálatunkban padlón álló parapet klímaberendezések, fűtésre optimalizált kültéri egységgel. Természetesen H tarifára jogosult készülékek, -20/-25 fokig üzembiztosak, így a lehetetlennek tűnő tetőtéri helyiségek is fűthetők- hűthetők az év minden napján. A készülékek működése azonos az inverteres klíma készülékekkel, kizárólag a beltéri egység kialakítása egyedi, alacsony oldalfalhoz javasolt.

Elérhető típusok tetőtéri szobák fűtésére:

A H tarifa igénylés tapasztalatunk alapján két típusú felhasználásban szokott megvalósulni:

Fűtésre optimalizált inverteres klímákkal, amellyel hűtés- fűtés, párátlanítást biztosíthatunk ingatlanunkban, ezen készülékek megfizethetők, és 4-5 óra alatt telepíthetők, bárhol, azonnali használattal. Áruk bruttó 200 000 forinttól kezdőnek. Használati meleg víz ez esetben régi bojler, vagy hőszivattyús meleg víz tárolóval lehetséges, így a költségek megfizethetők.

Továbbá,

Levegő- víz hőszivattyúk telepítésével, ez esetben, hűtés- fűtés, használati meleg víz, és padló fűtés is üzemeltethető. Telepítésük több időt igényel, mivel kialakításukat a vizes blokkal közösen szükséges kezelni. Áruk 2 millió forinttól kezdően elérhető, az ingaltan méretétől függően ez lehet akár 5 millió forint is. Telepítése gyakran napelemmel együtt történik, így a megtermelt árammal, használati meleg víz, és a hűtés- fűtés is biztosított.

Mindkét esetben igyekszünk legjobb szaktudással kezelni a telepítéseket. Keressenek minket bizalommal H tarifás klíma telepítésével kapcsolatban!

 

Kattintson kifelé az összehasonlító sáv elrejtéséhez
Összehasonlítás