Daikin Altherma hőszivattyú

A Daikin Altherma hőszivattyúk energiatakarékos levegő-víz hőszivattyúk, melyeket magas szintű kényelem és megbízhatóság jellemez. A többszörösen díjazott, eredeti dizájn és modern dizájn megkülönbözteti őket a piacon lévő többi terméktől. A Daikin Altherma 3 sorozatú hőszivattyúi modern megoldást jelentenek, és univerzális használatot. Ez a sorozat az igényektől függően három különböző beltéri egységgel kombinálható.

Mindez azt jelenti, hogy a Daikin Altherma 3 hőszivattyúkkal olyan rendszert lehet összeállítani, amely teljes mértékben a telepítés helyére van optimalizálva.

A felhasználók igényeinek kielégítésére a Daikin kifejlesztett egy speciális Bluevolution technológiát, amelyet az Altherma 3 sorozatban is alkalmaz, ez a megoldás, amely egy speciális kompresszor kialakítást a piacon lévő többi termékhez képest.

Kínálatunkban megtalálható a Daikin Altherma R Hybrid hibrid hőszivattyú is, amely automatikusan kiválasztja a leggazdaságosabb és energiatakarékosabb üzemmódot (hőszivattyús üzemmód, hibrid üzemmód, gázüzem). Ez a megoldás nem igényel radiátorok vagy csővezetékek cseréjét, így tökéletes lesz a korszerűsítési projektekhez, a régi fűtőkazánok cseréjéhez.

Az R-32 hűtőközeg, hatékonyságnövekedést eredményez a rendszer energetikai és környezeti teljesítményében. A Daikin gondoskodott a hőszivattyú működése során keletkező zaj és rezgés alacsony szintjéről is, köszönhetően a készülék szerkezetének megfelelő hangszigetelésének.

A Daikin Altherma 3 hőszivattyúk közös jellemzője a teljes kompaktság és a gyors csatlakozások, amelyek megkönnyítik a felszerelésüket, és alkalmasak a környezetükbe való feltűnésmentes beillesztésre.

A gyártó magas minőségű termékei a rendkívül hatékony hőszivattyúk: talaj-, levegő- és vízhőszivattyúk, valamint hibridek. Magas A+++ energia besorolással, és kitűnő COP értékekkel, a hatékony, és gazdaságos üzemletetésért.

A Daikin Altherma hőszivattyúkat napkollektoros rendszerhez is lehetőséges csatlakoztatni, kényelmes online vezérlés és a fűtési funkciók kombinációjával, és más funkciókkal, a szivattyú típusától függően: hűtés és/vagy meleg víz előállítás lehetséges.

Az Altherma hőszivattyúk egyedülálló tulajdonsága, hogy 80%-ban geotermikus hővel táplálják őket, és csak a maradék 20% származik elektromos áramból. A Daikin hőszivattyúkat átlagon felüli tartósság jellemzi, mivel a már bevált minőségi anyagok amelyeket készülékek gyártásához használnak kitűnő minőségűek, a Japán technológiával tökéletes megoldást kínálnak.

Típusok:

Daikin Hibrid hőszivattyú

Egyedülálló megoldás, amely ötvözi a levegős hőszivattyú és a hatékony gázkazán ökológiai megoldását. Az intelligens vezérlőrendszer automatikusan úgy választja ki az üzemmódot, hogy energiatakarékosabb és leggazdaságosabb legyen a működés. Ez a megoldás nem csak olcsó fűtést biztosít léghőszivattyúval, hanem stabil fűtést is komoly fagyok idején.

Ez a tökéletes megoldás, ha régi gázkazánját le kell cserélnie. A hőszivattyú beltéri egysége és a gázkazán kompakt, minimális helyet foglaló házban kapott helyet. Ezen kívül gázbojler biztosítja a használati meleg víz mindenkori ellátását.

Daikin Magas hőmérsékletű levegő- víz hőszivattyú

A magas hőmérsékletű hőszivattyú képes a fűtési rendszert magasabb vízhőmérsékletű vízzel ellátni, ami tökéletes a 80 fokot igénylő radiátoros rendszerekben. A két együttműködő hőszivattyú alkalmazása lehetővé tette a fűtővíz magasabb hőmérsékletű előállítását, viszonylag nagy energiahatékonysággal. Ideális abban az esetben ha meglévő radiátorokat szeretnénk megtartani.

A rendszer két kalorikus kört működtet.

Daikin Alacsony hőmérsékletű levegő- víz hőszivattyú

A Daikin Altherma Split levegős hőszivattyúk két modulból állnak. Az épület homlokzatára vagy speciális alapra szerelt kültéri egységből, amely a légköri levegőből biztosítja a hőelvonást, amit a rendszerben képes továbbítani, majd leadni. A beltéri modul többféle változatban is elérhető, melynek köszönhetően a fűtési rendszer az egyes épületekhez illeszthető. Ehhez az egységhez külön melegvíz-tárolóhoz kell csatlakoztatni, így tökéletes minden olyan helyre, ahol a fűtési rendszert hőszivattyúval tervezik cserélni.

Elérhető beépített HVM tartállyal is, 190 és 260 literes kivitelben, rozsdamentes acélból.

A Daikin Altherma alacsony hőmérsékletű légszivattyúk további előnye, hogy hűtési funkcióval rendelkező egységet vásárolhat. Ennek az egyetlen rendszernek köszönhetően télen meleget, nyáron hűvösséget biztosít magának és családjának, mindezt ökológiai energiaforrással, a környező levegővel.