Klímaszerelés árak

Klímaszerelés árak – hol keressük a legjobb ajánlatot?

Ha Ön már eldöntötte, hogy egész évben, kompromisszumok nélkül optimális hőmérsékletű lakásra vágyik, a legjobb úton indult el: hamarosan boldog klímatulajdonos lehet. A választás persze nem egyszer, és számos körülmény igényel utánajárást – az egyik ilyen fontos szempont a klímaszerelés árak kérdésköre. Milyen különbségekre lehet számítani klímaszerelés árak terén, és mi alapján érdemes válogatni a különböző ajánlatok között?

Kezdjük az alapokkal!

Sokan sokféle klímaberendezést keresnek a magyar piacon, de egyvalami minden érdeklődőben közös: minőségi, hosszú ideig jól működő készülékeket szeretnének, kedvező klímaszerelés árak mellett. Sokan azonban abba a hibába esnek, hogy klímaszerelés árak tekintetében a legalacsonyabb árra hajtanak, nem törődve a megbízhatósági kérdésekkel. Hogy egy túl szépnek hangzó ígéret miatt ne érjen csalódás, legyen három alapvető igényünk a szolgáltató felé: számla biztosítása a beszerelésről, garancia, és kizárólag magyarországi hivatalos beszerzésű gépek kínálatának biztosítása.

Olcsó klímának…

…drága karbantartási költségei lesznek később – így szól az ismert közmondás a légkondicionálók világában. A klímaszerelés árak értékelésekor aranyszabály, hogy hosszú távon érdemes gondolkodni. Ezért ahhoz, hogy eldöntsük, jó ajánlatot kaptunk-e, három szempontot érdemes figyelembe venni.

Tájékozódjunk a beszerelésnél használt szerszámok és gépek típusáról, minőségéről! Egy megbízható klímás cég egyik ismertetőjegye, hogy a kérdésre lelkesen részletezni kezdik, miért adott prémium cég termékeivel dolgoznak, és milyen eredményeket értek el velük eddig.

Kérdezzünk rá nyíltan, milyen szerelési anyagokat használnak! A csavarok, kábelek és rézcsövek apróságoknak tűnnek, de a világ legmodernebb klímájának a működése is az ő minőségükön áll vagy bukik hosszú távon.

Érdeklődjünk az elérhető garanciáról és a problémamentes működés várható időtartamáról! Bár a garancia időtartama jogszabályhoz kötött, arra mindenképp kérdezzünk rá a kiszemelt vég munkatársainál, hogy tapasztalatuk szerint hány évig fog beavatkozás nélkül is tökéletesen működni a rendszer.

A klímaszerelés árak ma itthon hozzávetőleg 30 000 és 80 000 forint között mozognak. Ne csapjunk le a legolcsóbb ajánlatra, és ne is fizessünk indokolatlanul sokat – ha átgondoljuk a fenti szempontokat, racionális döntést tudunk hozni.

Higgyen a fülének!

A “túl szép, hogy igaz legyen” és a “megéri erre ennyi pénzt kiadni?” típusú ajánlatok között klímaszerelés árak tekintetében is érdemes az arany középutat keresni. Ha találunk egy szimpatikus céget, kérjünk tanácsot – egyrészt értékes információkkal leszünk gazdagabbak, másrészt a segítőkészség és a szakmaiság mértéke könnyen leszűrhető egy ilyen beszélgetésből. Mint minden nagyobb kiadás előtt, most is a bizalom a legfontosabb! Személyre szabott ajánlatok és jó referenciák: ezek kellenek, hogy a klímaszerelés árak valódi értéket képviseljenek.

Ne engedjen egyedi igényeiből!

Hogy milyen klímaberendezés lesz ideális Önnek, az számtalan körülménytől függ: a kényelmi funkciók és a küllem előtt leginkább az épület típusa. A klímaszerelés árak értékelésében segíthet, ha tudjuk, otthonunk mennyire “nehéz eset”. Természetesen nem kell megijedni: ha Ön hagyományos elosztású családi házban, vagy panel típusú társasházban él, az esetek többségében egyszerű mono vagy multi split rendszerrel megoldható a hatékony légkondicionálás. Mit jelent ez? Hogy egy darab kültéri, és igénytől függően egy vagy több beltéri egységből fog állni a berendezés. Klímaszerelés árak terén befolyásoló tényező még a szerelési távolság: mindenképp kérdezzük meg, mit tekintenek alapnak! Nálunk, a Klíma 24-nél 3 méter – kevés kivétellel a lakásokban eddig elegendőnek bizonyult.

Klímaszerelés árak – mit kapunk értük?

Választás előtt feltétlenül fontos tájékozódni, hogy a klímaszerelés árak pontosan milyen szolgáltatásokat foglalnak magukban. Ha tőlünk, a Klíma 24 csapatától kér árajánlatot, alapárunkért cserébe a következőkre biztosan számíthat:

 • kiszállás, terület felmérése
 • egy fal átfúrása
 • kültéri és beltéri egység felszerelése
 • kábelcsatornában való kiépítés
 • elektromos bekötések elkészítése
 • cseppvíz elvezetés kialakítása
 • a munkálatok során keletkezett hulladék elszállítása
 • rendszer teljes körű beüzemelése
 • szerelési anyagok költségei
 • anyagok helyszínre szállítása
 • kiszállási költség (Budapest vagy Pest megye esetén)
 • szakemberek munkadíja
 • takarófólia, hullámpapír és lábzsák (parkettája, értékei megóvása érdekében)
 • üzemeltetés betanítása
 • szükséges gáztöltés
 • legalább 1 év garancia (és tapasztalatunk szerint 15 év problémamentes működés!)

Ha a klímaszerelés árak vagy a klímavásárlás egyéb tudnivalói bővebben is érdeklik, keresse bizalommal a Klíma 24 csapatát!