Fűtésre Optimalizált Klíma

A Fűtésre Optimalizált Klíma egy hőszivattyú, annyi különbséggel, hogy a hőszivattyús rendszerek levegő-víz működésűek, a hőszivattyús klímák pedig levegő-levegő üzeműek. Ha a leghidegebb hónapokban is célunk a fűtés klímával, akkor fűtésre optimalizált klímára van szükségünk! Ezek a készülékek akár -25 ℃ is gazdaságosan megállják a helyüket.

A Fűtésre Optimalizált Klíma jó választás lehet azoknak, akik meglévő fűtésrendszer mellé szeretnének egy kedvező árfekvésű elektromos fűtést. Nagy előnye, hogy télen-nyáron használhatjuk, télen fűtésre, nyáron hűtésre. biztonságos és olcsó működést az inverteres motorok biztosítják, amelyek keveset fogyasztanak és nagyon csendesen üzemelnek.

Mi a különbség a hagyományos, fűtésre is képes klímák, illetve a kifejezetten fűtésre optimalizált rendszerek között?

A manapság árult modern klímaválasztékban található berendezések szinte mindegyike alkalmas akár fűtésre is.

De hogy is működnek ezek a berendezések? Az inverteres split klíma rendszerek általában egy beltéri és egy kültéri egységből állnak. Hűtés üzemmódban a beltéri egységet lehűti a benne áramló hűtőközeg. A szobában lévő meleg levegő ezt a hőfelvevő egységet próbálja melegíteni, (ugye emlékszünk fizika: a meleg a hideget próbálja meg felmelegíteni, és eközben adja le a saját hőjét) de a saját hőjét adja le. Így a beltéri levegő lehűl, a hőfelvevő pedig kiviszi a hőt és leadja a külső hőcserélőn. Aztán újra lehűti a gázt majd az a beltéri hőfelvevő egységhez áramolva elölről kezdi az egész folyamatot.

Ha a klímával fűteni szeretnénk, tulajdonképpen ezt a folyamatot megfordítjuk. A cseppfolyós állapotban nagyon hideg gáz felveszi a külső levegő hőtartalmát (ez akár -25 ℃-ig működhet) és ez a felmelegített gáz áramlik be a belső térben lévő hőleadóhoz. Itt kisugározza a hőt, amelyet egy halk ventilátor áramoltat a belső légtérbe, a lehűlt gáz pedig újra kimegy felmelegedni.

A fűtésre optimalizált klíma működése akkor megfelelő, ha nagy hidegekben is képes ellátni a feladatát, azaz hatékonyan fűteni a téli mínuszokban. Ehhez az üzemmódhoz viszont optimalizálni kell, azaz olyan kiegészítőket kell beszerelni ami a hagyományos nem fűtésre optimalizált klímákban nincsenek benne.

A fűtésre optimalizált klíma télen sem fagy be. Azért, mert csepptálca fűtést alkalmaznak a kültéri egységben, amely időnként felmelegíti a csepptálcát, a kartert és így az összegyűlt kondenzvíz, illetve páralecsapódás kicsöpöghet a gépből és az nem fagy be. Az inverteres kompresszorok ezekben a klímákban szintén biztosítva vannak az elfagyás ellen, hogy a legnagyobb hidegben se álljon le a klíma működése a hideg miatt.

A fűtésre optimalizált klímák jelentős részében található kiegészítő fűtés, amely pár wattos, de akár -30 ℃ alatt sem engedi befagyni a klímát. Ha nincs ilyen kiegészítő fűtés akkor nagy hidegben a klíma automatikusan felfűti néha a kültéri egységét, és kifújja belőle a párás levegőt.

A fűtésre optimalizált klímáknál a párátlanítás funkció is alap, a hőleadó egység felfűtésével majd leszárításával gyakorlatilag sterilizálja a hőleadót és így a legionella baktériumok és a penész sem tud megtelepedni rajtuk. A korszerű fűtésre optimalizált klímáknál UV- fény levegő fertőtlenítés is van, illetve speciális finomszűrő a pollenek ellen.

A fűtésre optimalizált klímaberendezések beköthetők napelemes rendszerbe, és ha szigetüzemű napelemes rendszerbe fektetjük a pénzünket akkor éjjel -nappal fűthetünk, miközben a rezsiszámla nulla lesz.

Ha van gázberendezésünk, kazánunk, akkor jó megoldás, ha napközben a klímaberendezések biztosítják a kellemes hőmérsékletet, este -éjszaka pedig átváltunk gázüzemre.

Ilyenkor, ha esetleg elfogy a gáz, akkor is marad alternatíva fűtésre, ha pedig visszatér az olcsó gáz akkor kiváló lesz a klíma hűtésre a forró nyári napokon.

Egy fűtésre optimalizált vásárlása számos egészségi előnyt jelent. Egész évben optimális hőmérsékletet biztosít, így a hőség okozta rosszulléteket és a menetrendszerű megfázásokat is  elfelejthetjük. A fűtésre optimalizált klímáknál alapértelmezett, hogy rendelkeznek párátlanító és légtisztító funkciókkal is, ami hosszú távon jelentős életminőség javulást jelent. Extra funkcióként ráadásul olyan légszűrő technológiás berendezéseket is talál kínálatunkban, amelyek minden allergént képesek kiszűrni.

A fűtésre optimalizált klíma kezelése nagyon egyszerű, megnyomjuk a megfelelő gombot a távirányítón, és rövid időn belül beáll a kívánt hőmérséklet. Ráadásul ezt nem csak akkor tehetjük meg, amikor otthon vagyunk: wi-fi csatlakozásra képes klíma választása esetén a világ bármely pontjáról irányíthatjuk készülékünket! Így, ha hosszabb ideig nem vagyunk otthon, a lakás kihűlése ellen végezhetünk temperáló fűtést, és azt is biztosíthatjuk, hogy jó meleg szoba várjon, mire hazaérünk.

A korszerű fűtésre optimalizált klímáknál az üzemmód váltón beállíthatjuk, hogy automata üzemben működjön, hűtsön, fűtsön, vagy szimpla ventilátorként is használhatjuk a berendezést. A pormentes környezet a klíma „mellékhatása” de idáig senki nem panaszkodott, hogy kevesebbet kell takarítani. Természetesen a por nem tűnik el, hanem megtalálható a beltéri egység belsejében, amelyet éppen ezért célszerű néha kitakarítani, illetve szakemberrel kimosatni a gyártó által meghatározott időszakos karbantartás alapján. Ez azért is fontos, mert a fűtésre optimalizált klímák hatásfoka romlik, ha a berendezés belső része koszos.

Manapság a fűtésre optimalizált klímaberendezéseket 5-10 év garanciával árusítják, tehát tartósak. Ha Ön is szeretne fűtésre optimalizált klímát vásárolni, akkor kérem válasszon bőséges és olcsó kínálatunkból, ha segítségre, tanácsra esetleg előzetes felmérésre van szüksége, vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal.

Kattintson kifelé az összehasonlító sáv elrejtéséhez
Összehasonlítás