Rezsicsökkentés fűtésre optimalizált klímával

A gáz ára az egekbe szökött, miközben az ellátás akadozik. Ha a jövőt nézzük, akkor is bizonytalan, mivel fűtsünk a következő években, hogy ne kelljen milliókat fizetni egy hideg tél után? Nézzük milyen alternatívák vannak:

Fa illetve széntüzelés

Visszatérünk a legszennyezőbb módszerhez (ha tehetjük) és átállunk fa vagy széntüzelésre. Ez nem fog működni hosszú távon, mivel először eltűnt a tűzifa a telepekről, majd nagyon megemelték az árát. Mivel a fa építőanyag is, jelentősen megdrágult, tehát nem várható, hogy csökkenni fog az ára.

Elektromos radiátorok

Az elektromos radiátorok, olajradiátor, infra panel, fűtőszál stb. egy az egyben termeli a hőt. Tehát 1kW áramból 1kW hőt tud előállítani. Ez régen sem volt olcsó, most pedig az áram árát is megemelték. Ha elektromos panellel fűtünk, akkor hamar átlépjük a rezsitámogatott keretet, és utána hatalmas összegeket számláznak ki nekünk. Ez egy átlagos szigetelésű 100nm-es ingatlannál több százezer forint is lehet. Nem jobb, mintha gázzal fűtenénk…

Hőszivattyús fűtés

Az elektromos radiátorok egyszerű készülékek: 1 kW felvett elektromos energiát pontosan 1 kW hőenergiává alakítanak. A hőszivattyúk, vagy fűtésre optimalizált klímák ezzel szemben fejlett, inverteres rendszerüknek köszönhetően a felvett energiát 4-5-ször annyi hőenergiává alakítják! Hogy adott egységnyi áramból egy klíma hányszor több hőenergiát képes kibocsátani, azt a COP, illetve SCOP értékek mutatják: ezek a rövidítések a jósági fok arányszámot jelentik. A COP az adott időpillanatban vett értéket, a SCOP a teljes időszakra vetített értéket mutatja.

A hőszivattyús fűtés kezdetben nagy befektetést igényel, viszont gyorsan megtérül és utána alacsony lesz a rezsink. Az alacsony rezsiköltség mellé semmi nem ad olyan komfortérzetet mint amikor hőszivattyú üzemel a háztartásban, emellett a megújuló energiaforrások miatt környezetbarát rendszert üzemeltetünk. Ha a hőszivattyút összekötjük egy napelemes rendszerrel, akkor gyakorlatilag nem kell rezsit fizetnünk és még az úszómedencénk vizét is fűthetjük.

A hőszivattyús rendszer kiépítésével ha napelemről üzemeltetjük 20-30-évre tervezünk, tehát ennyi idő alatt kell a bekerülési költségnek megtérülni. Viszont ennyi időre a magas rezsiszámlákat is elfelejthetjük, hiszen a karbantartáson kívül nem kell másra költeni.

A következő verzió érinti a legtöbb embert. Ha van gázkonvektor, gázcirko, gázkazán otthon, és reménykedünk benne, hogy lesz majd idő amikor újra olcsó lesz a gáz akkor a legjobb befektetés a

Fűtésre Optimalizált Klíma

Egy hűtésre és fűtésre is alkalmas klíma vásárlása számos egészségi előnyt is jelent. A legegyértelműbb, de cseppet sem lebecsülendő szempont, hogy egész évben optimális hőmérsékletet biztosít, így a hőség okozta rosszulléteket és a menetrendszerű megfázásokat egyaránt elfelejthetjük. A légkondicionálók azonban ennél többre is képesek! Mára már alapfelszereltség, hogy rendelkeznek párátlanító és légtisztító funkciókkal is, ami hosszú távon jelentős életminőség javulást jelent. Extra funkcióként ráadásul olyan légszűrő technológiás berendezéseket is talál kínálatunkban, amelyek minden allergént képesek kiszűrni. Ha a leghidegebb hónapokban is célunk a fűtés klímával, akkor fűtésre optimalizált klímára van szükségünk! Ezek a készülékek akár -25 fokban is gazdaságosan megállják a helyüket.
A fűtés klímával emellett semmilyen fáradsággal nem jár: megnyomjuk a gombot a távirányítón, és rövid időn belül beáll a kívánt hőmérséklet. Ráadásul ezt nem csak akkor tehetjük meg, amikor otthon vagyunk: wi-fi csatlakozásra képes klíma választása esetén a világ bármely pontjáról irányíthatjuk készülékünket! Így, ha hosszabb ideig nem vagyunk otthon, a lakás kihűlése ellen végezhetünk temperáló fűtést, és azt is biztosíthatjuk, hogy jó meleg szoba várjon, mire hazaérünk.

A Fűtésre Optimalizált Klíma tulajdonképpen egy hőszivattyú, annyi különbséggel, hogy a hőszivattyús rendszerek levegő-víz működésűek, a hőszivattyús klímák pedig levegő-levegő üzeműek.

A Fűtésre Optimalizált Klíma jó választás azoknak akik  a meglévő fűtésrendszer mellé szeretnének egy kedvező árfekvésű elektromos fűtést. Hatalmas előnye, hogy télen-nyáron használhatjuk, télen fűtésre, nyáron hűtésre. Manapság a klímaberendezéseket 5-10 év garanciával árusítják, tehát tartósak. A biztonságos és olcsó működést az inverteres motorok biztosítják, amelyek keveset fogyasztanak és nagyon csendesen üzemelnek.

A klímaberendezések is beköthetők napelemes rendszerbe, és ha szigetüzemű napelemes rendszerbe fektetjük a pénzünket (amelynek értéke rohamosan fogy) akkor éjjel -nappal fűthetünk, miközben a rezsiszámla nulla lesz.

Ha van gázberendezésünk, kazánunk, akkor jó megoldás, ha napközben a klímaberendezések biztosítják a kellemes hőmérsékletet, este -éjszaka pedig átváltunk gázüzemre.

Ilyenkor, ha esetleg elfogy a gáz, akkor is marad alternatíva fűtésre, ha pedig visszatér az olcsó gáz akkor kiváló lesz a klíma hűtésre a forró nyári napokon.

Ne az utolsó pillanatban kezdjen el kapkodni!

Sokan akkor jönnek rá, hogy kéne egy hűtő klíma amikor már szakad róluk a víz. Önnel ne így legyen ne akkor kezdjen el kapkodni, amikor már fázik és nem lesz mivel fűteni. Mérje fel lehetőségeit, esetleg kérjen helyszíni felmérést munkatársunktól, és válasszon egy kedvező árfekvésű hőszivattyú rendszert, vagy fűtésre optimalizált klíma berendezést otthona fűtéséhez is.

Kattintson kifelé az összehasonlító sáv elrejtéséhez
Összehasonlítás