Klíma telepítés

A klíma telepítés egyszerűbb, mint gondolná! Macerás, drága, túl sokáig tart – ezek mint tévhitek, amelyek a klíma vásárlás és a klíma telepítés folyamatával kapcsolatban keringenek a köztudatban. A valóság az, hogy a klíma telepítés minimális felfordulást okoz, mindenki megtalálhatja az ideális klímát a saját költségvetésén belül is, és a beszerelés helyett a légkondicionáló élettartama tart sokáig. Vásárlás előtt azonban természetes, hogy sok kérdés felmerül: bár ezekre a legpontosabb választ szakembereink személyes helyszíni felmérés során tudják megadni, most röviden végigvezetünk a leggyakrabban felmerülő szempontokon.

Mennyire drága a klíma telepítés?

A klímakészülékek árai tekintve talán már konkrét elképzelése van, klímabeszereléssel kapcsolatban azonban nincs könnyű dolga az érdeklődőknek: hiszen 30-tól 80 ezer forintig is lehet találni klíma telepítés árajánlatokat. Ahogy magánál a terméknél, itt is érdemes az ár-érték arányt vizsgálni, magyarul azt, hogy mit kapunk a pénzünkért. Ennek érdekében bátran kérdezzünk a kiszemelt cégtől – sőt, részletesen érdeklődni kötelező! Tudjuk meg, benne van-e az árban a kiszállás költsége, segítenek-e megtanulni a készülék kezelését, tájékoztatnak-e a garanciákról. Emellett ne habozzunk faggatózni arról sem, hogy milyen gépeket, szerszámokat használ a csapat a beszerelésnél, illetve tudják-e biztosítani a minőségi. magyarországi hivatalos beszerzésű gépeket és szerelési anyagokat.

Klíma telepítés télen-nyáron

Mi történik, ha valaki “lecsúszik” a nagy nyári klímaszezonról? Alapvetően semmi, hiszen az extrém időjárási körülményeket leszámítva klímát beszerelni bármikor lehet. Akár télen, akár nyáron vágunk azonban neki magának a vásárlásnak, mindenképp érdemes átgondolni: megelégedünk azzal, ha nyáron hűs lakást biztosít a készülékünk, vagy a legtöbbet szeretnénk kihozni belőle? Ha ugyanis fűtésre optimalizált megoldás mellett dönt, az egyik legolcsóbb és legkörnyezetkímélőbb fűtési módszerre válthat. Különösen új építésű házaknál szempont, hogy a fűtő klíma telepítés lényegesen rövidebb és egyszerűbb folyamat, mint ha például gázfűtésre rendezkedne be. Ráadásul a klímával való fűtést az áramszolgáltatók kedvezményes tarifacsomaggal honorálják.

Ha Önnek csak a hűtés a fontos, akkor viszont érdemes lehet előre gondolkodni, és már a tavasz folyamán, vagy a nyár első napjaiban intézkedni – ne érje felkészületlenül az első nagy hőség!

Klíma telepítés Budapesten

A nyári extrém hőmérsékletről nem csak Ön érzi úgy, mintha városban nehezebb lenne elviselni: az úgynevezett hősziget hatás miatt a nyüzsgő nagyvárosban tényleg nagyobb a hőség, és a légmozgás sem olyan gyakori. Ezért érthető, hogy a klíma telepítés a fővárosban még nagyobb érdeklődésnek örvend, mint az ország más területein. Budapesten azonban az átlagosnál is nagyobb arányban élnek az emberek társasházban, illetve panellakásban – ezért előfordulhat, hogy a klímabeszerelésnek vannak szabályai, korlátozásai. Ez persze nem azt jelenti, hogy klíma nélkül marad – csak ajánlott érdeklődni, hová engedélyezi például a lakóközösség a kültéri klíma szerelését. Ha először ezekről a feltételekről tájékozódunk, már a folyamat kezdetén nyugodtan hátradőlhetünk: ha szakértő csapatot bízott meg, a kellemes nyári levegőt már biztosította is a lakásában.

A klíma telepítés folyamata

Ha végleg eldöntötte: Ön is a boldog klíma tulajdonosok táborát szeretné erősíteni, az első lépés, hogy megkeresi egy professzionális klímás cég csapatát. Ők segítenek kiválasztani az Önnek legmegfelelőbb készüléket: egyrészt költségvetéséhez, másrészt a lakása igényeihez mérten – hiszen nem mindegy, hány négyzetméternyi helyiséget szeretne hűteni-fűteni, illetve az sem, hogy hová szerelhetjük a beltérit. Nálunk, a Klíma 24-nél 3 méter az alap szerelési távolság, ami benne is van a klíma telepítés árában – ha ettől valamennyi eltérés szükséges, természetesen azt is megoldjuk, korrekt és arányos felár ellenében.

Amikor a felmérést, tanácsadást és mérlegelést követően letette a voksát a választott készülék mellett, jöhet maga a klíma telepítés, amikor a fal átfúrásától a kábelcsatorna kiépítésén, a cseppvíz elvezetésen át a beüzemelésig és a használat betanításáig minden szükséges lépést elvégzünk. Bár maga a klíma telepítés maximum fél napos munka, minőségi anyaghasználatunknak és szakértelmünknek köszönhetően a klímabeszerelés után – tapasztalataink szerint – legalább 10-15 év problémamentes működésre számíthat.

Gyors klíma telepítés, minőségi munka – keresse a Klíma 24 csapatát!

Kattintson kifelé az összehasonlító sáv elrejtéséhez
Összehasonlítás