Fűtés klímával

Így védi pénztárcáját és környezetét a fűtés klímával.

A klíma jól jön, ha a hőségben hűteni kell a lakást – de ki akarna vele fűteni? Hiszen környezetszennyező, drága és egészségtelen… vagy legalábbis ezek a sztereotípiák kerülnek elő, ha egy beszélgetés során szóba jön a fűtés klímával. A technológia azonban az elmúlt pár évtizedben nemcsak a telekommunikáció, hanem a légkondicionálók világában is óriásit fejlődött – így előnyök szempontjából a fűtés klímával testhosszal beelőzi a gázfűtést és az elektromos radiátorokat. Hihetetlenül hangzik? Elmagyarázzuk, miért!

Fűtés klímával: nem mindegy, mit választ

Összefoglalónkat máris egy figyelmeztetéssel indítjuk: a bevezetésben foglaltak csakis abban az esetben igazak, ha fűtésre optimalizált klímát vásárolunk. Minden klíma tud fűteni, de nem mindegyik birkózik meg a téli hideggel! Ha alapvetően hűtésre vásárolt készüléke van, egy-egy hűvösebb nyári estén, vagy az átmeneti hónapokban alkalomszerűen jó megoldás lehet – 0 fok alatt azonban alkalmatlanok a szoba felmelegítésére, hiszen nem erre lettek tervezve. Ha a leghidegebb hónapokban is célunk a fűtés klímával, akkor fűtésre optimalizált klímára van szükségünk! Ezek a készülékek akár -25 fokban is gazdaságosan megállják a helyüket.

Miért olcsóbb a fűtés klímával?

Lássuk be, az elektromos energia nem olcsó: azok tudják ezt a legjobban, akiknek elektromos radiátor alapú a fűtésük. Ezek a készülékek rengeteg áramot “megesznek” csak azért, hogy az alapvető, komfortos hőérzetet biztosítsák. Ez azonban nem csoda, hiszen az elektromos radiátorok egyszerű készülékek: 1 kW felvett elektromos energiát pontosan 1 kW hőenergiává alakítanak. A fűtésre optimalizált klímák ezzel szemben fejlett, hőszivattyús rendszerüknek köszönhetően a felvett energiát 4-5-ször annyi hőenergiává alakítják! Hogy adott egységnyi áramból egy klíma hányszor több hőenergiát képes kibocsátani, azt a COP, illetve SCOP értékek mutatják: ezek a rövidítések a jósági fok arányszámot jelentik (a COP az adott időpillanatban vett értéket, a SCOP a teljes időszakra vetített értéket mutatja).

Ez már önmagában jelentős megtakarítást jelent, de az pénzügyi előnyök itt nem állnak meg. A legtöbb áramszolgáltatónál a fűtés klímával olcsóbb energiaárakat is jelent! A fűtési szezonban ugyanis igényelhető az úgynevezett H tarifa, amellyel 30%-ot is megtakaríthatunk a fűtés áramköltségein. Benyújtjuk az igénylőlapot, igazoljuk készülékünk SCOP értékét, majd az áramszolgáltató szakembere beszereli egyedi H tarifás mérőóránkat – és indulhat is a spórolás!

Fűtés klímával: előnyök, a kezdetektől

Amennyiben éppen egy építkezési folyamat előtt mérlegel, hogy melyik fűtési módot lenne érdemes választania, a lehető legjobb lehetősége van arra, hogy még többet spóroljon Önnek a fűtés klímával. Ha ugyanis ezt a módszert választja, a gázfűtéssel szemben rengeteg időt és pénzt takarít meg azzal, hogy egy lépésben kikerüli az engedélyeztetés hosszas procedúráját, valamint a felmérések, a kiépítés, a kémény kialakításának költségeit.
Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a fűtés klímával a lakberendezésben is jóval szabadabb kezet ad: ormótlan radiátorok, kályhák helyett csupán az oldalfalon felső részén elhelyezett elegáns, szinte észrevétlen beltéri egységgel kell számolnunk. Ezek helyét pedig tetszőlegesen kiválaszthatjuk, semmilyen szabály nem korlátoz terveink pontos megvalósításában.

Fűtés klímával: egészség és kényelem felsőfokon

Egy hűtésre és fűtésre is alkalmas klíma vásárlása számos egészségi előnyt is jelent. A legegyértelműbb, de cseppet sem lebecsülendő szempont, hogy egész évben optimális hőmérsékletet biztosít, így a hőség okozta rosszulléteket és a menetrendszerű megfázásokat egyaránt elfelejthetjük. A légkondicionálók azonban ennél többre is képesek! Mára már alapfelszereltség, hogy rendelkeznek párátlanító és légtisztító funkciókkal is, ami hosszú távon jelentős életminőség javulást jelent. Extra funkcióként ráadásul olyan légszűrő technológiás berendezéseket is talál kínálatunkban, amelyek minden allergént képesek kiszűrni.
A fűtés klímával emellett semmilyen fáradsággal nem jár: megnyomjuk a gombot a távirányítón, és rövid időn belül beáll a kívánt hőmérséklet. Ráadásul ezt nem csak akkor tehetjük meg, amikor otthon vagyunk: wi-fi csatlakozásra képes klíma választása esetén a világ bármely pontjáról irányíthatjuk készülékünket! Így, ha hosszabb ideig nem vagyunk otthon, a lakás kihűlése ellen végezhetünk temperáló fűtést, és azt is biztosíthatjuk, hogy jó meleg szoba várjon, mire hazaérünk.

Ön is meggyőzték a klímával fűtés előnyei? Válasszon egy fűtésre optimalizált klímaberendezést, hőszivattyút hatalmas választékunkból, vagy hívjon bennünket még ma egy kiváló árajánlatért!

Kattintson kifelé az összehasonlító sáv elrejtéséhez
Összehasonlítás